mercoledì 9 maggio 2018

CNV - Consultation function descriptions teachers Onderwijs en de PO-Raad zijn aan het onderhandelen over een nieuwe cao PO -

CNV Onderwijs en de PO-Raad zijn aan het onderhandelen over een nieuwe cao PO. Onderdeel daarvan zijn nieuwe functiebeschrijvingen. De huidige zijn al sinds 2006 niet meer geactualiseerd en de praktijk op de scholen is erg veranderd. De taken van de leerkracht zijn complexer geworden. Op verzoek van de vakbonden en de PO-Raad is functiewaarderingsdeskundige Hans Overduin afgelopen weken in gesprek gegaan met verschillende groepen leerkrachten uit het primair onderwijs. Deze eerste concept-functiebeschrijvingen geven weer wat er door de leerkrachten in de gesprekken is aangegeven. Welke taken verrichten zij en welke verantwoordelijkheden dragen zij?
De functiereeks voor leraren bestaat uit vier functieniveaus, te weten 1, 2, 3 en 4. De belangrijkste eerste constatering is dat de huidige ‘standaard’-functie van leerkracht zwaarder gewaardeerd wordt. In de reeks met conceptbeschrijvingen komt het werk van de huidige LA-leraar overeen met de Leraar op niveau 2. Dat noemen we de spilfunctie L2 in de consultatie. Daarnaast is er een nieuwe functie toegevoegd, de L1-functie voor de startende leraar en met een beperkt takenpakket. Bij deze zwaardere waardering komen nieuwe hogere salarisschalen die passen bij de zwaarte van de functie.
Aan jou de vraag of je je herkent in de omschrijvingen van de functies. Bij de ruimte voor opmerkingen en suggesties, horen we graag je mening daarover. De internetconsultatie is in te vullen tot 17 mei om 11.00 uur.
                                            Klik hier om naar de internetconsultatie te gaan.
Nessun commento:

Posta un commento