giovedì 6 ottobre 2016

ROMANIA - ORADEA - BEGINNING OF SCHOOL YEAR - INICIO DEL AÑO ESCOLAR - DÉBUT DE L'ANNÉE SCOLAIRE - INCEPUTUL ANULUI SCOLAR

     
Bucuria începerii noului an școlar s-a simțit încă de dimineață în curtea Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea prin glasurile copiilor ajunși cu mult timp înainte de începerea festivității de deschidere. Însoțiți de către profesori, bunici și părinți, elevii au participat la slujba de Te Deum oficiată de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, pr. Antoniu Chifor, Vicarul responsabil cu preoții, și pr. Ovidiu Duma.
     După slujba Te Deum-ului au urmat discursurile susținute de către doamna inspector pentru proiectele educaționale Moțoc Chivari Elena, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, care a dat citire mesajului domnului inspector Novac-Iuhas Alin, și de către pr. Alexandru Dragoș, director al Liceului. Preasfinția Sa Virgil Bercea i-a îndemnat pe elevii Liceului Teologic Greco-Catolic să rămână „fericiți și luminoși” pe întreg parcursul anului școlar.
       Anul școlar 2016-2017 a început pentru Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea cu un efectiv de 902 elevi începând de la grupele de grădiniță cu program prelungit, învățământul primar în program „Step by Step” și până la clasele a XII-a. Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” este o școală cu tradiție, în care valorile modernității se sprijină pe soclul solid al conștiinței continuității și apartenenței la un învățământ creștin datând încă din secolul al XVIII-lea, în care se îmbină armonios numele și respectul libertății de gândire, de exprimare și de acțiune.
Eugen Ivuț
Biroul de Presă al Episcopiei de Oradea

Nessun commento:

Posta un commento